Wednesday, August 3, 2011

1 & 2 RAMADHAN

Bismillahhirrahmannirrahim.. dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang... 
First day posa bersahur kat rumah akak.
walaupun tak dapat bersahur bersama family tapi bersahur bersama kak, abg ipar dan dua orang anak saudara sudah mengubat kerinduanku keada keluarga di kampung

lepas tu akak hantar ke ukm
siap-siap nak pergi kerja
alamak, baru teringat hari ini first day kerja kat tempat baru
kawan-kawan dah pergi
so, pergi dengan mimi je la
tapi, sesat la pulak
pusing-pusing pun sesat
telefon kawan la tanya jalan
walupun tak berapa yakin dengan jalan yang dilalui tapi tawakal je la
InsayaAllah semoga sampai dengan selamat

alhamdulillah dah sampai tempat kerja
eh, lupa pulak nak tanya kerja kat kedai mana ya...
xpe, ni first day posa dan first day kerja
insyaAllah moga dipermudahkan oleh Allah
alhamdulillah tempat kerja baru best la jugak
ada kawan-kawan ukm
sebelum ni tempat kerja lama tak ada kawan ukm
rasa bersyukur kerja kat tempat baru..
alhamduliillah

tup tup, kat tempat kerja pasang lagu raya pulak
aik, baru posa sehari dah pasang lagu raya
 rasa cam dah raya bila dengar takbir raya
biar betul....
alamatnya sebulan aku posa, sebulan la aku dengar lagu raya yang sama setiap hari
pasang la zikir ke, nasyid ke, ayat al-Quran ke
erm, sabo je la... 

****************************************************

hari ini siap-siap nak pergi kerja awal
baik pergi dengan kawan-kawan
takut sesat lagi..he3
tapi lebih baik sesat jalan
sekurang-kurangnya dapat juga pengalaman baru

setiap hari dapat pengalaman baru
semoga Allah permudahkan urusanku
dan memberi kesabaran kepadaku untuk menjalani ibadah puasa
serta menunaikan tanggungjawab sebagai hambaMu ya Allah..

No comments:

Post a Comment